Manchester United laat geen spaan heel van zwak Bayer Leverkusen

Met een toch veel simpeler uitzege op Bayer Leverkusen dan vooraf ingeschat, heeft Manchester United woensdag de achtste finales van de Champions League bereikt. De Duitse ploeg speelde slordig en naïef, resulterend in een dikke nederlaag: 0-5. In het slotduel met Sjachtar Donetsk, dat Real Sociedad (4-0) uitschakelde, staat voor United nog wel de groepswinst op het spel.

null Beeld epa
Beeld epa

Leverkusen had in de vorige thuiswedstrijd tegen Sjachtar indruk gemaakt met een grote zege, terwijl de moeizaam spelende ploeg van manager David Moyes gelijkspeelde in de twee eerdere uitwedstrijden. De Engelse kampioen incasseerde bovendien een fikse tegenvaller toen sterspeler Robin van Persie zich wederom moest afmelden en wegens liesklachten zelfs achterbleef in Manchester. Het gemis van de topschutter werd feilloos verbloemd door Wayne Rooney, die bij vier goals betrokken was.

De Engels international leverde een voorzet op maat af bij Antonio Valencia, die de score van dichtbij met een intikker mocht openen. Rooney stond ook achter de vrije trap waaruit Emir Spahic na een halfuur zijn eigen doelman passeerde. Leverkusen stelde daar bar weinig tegenover. De Duitsers grossierden in balverlies, gaven United veel ruimte voor counters en dwongen aanvallend weinig af. De goedkope 0-3 van Jonny Evans, die ongehinderd mocht afronden na een hoekschop van Rooney, was een logisch gevolg, evenals de invalbeurt van Alexander Büttner. De treffers van Chris Smalling, weer op aangeven van Rooney, en Nani maakten de vernedering compleet.

Leverkusen zakte door de blamage naar de derde plaats in groep A. Met 7 punten staat het team net achter Sjachtar (8), dat dankzij Luiz Adriano, Alex Teixeira en tweemaal Douglas Costa hekkensluiter Sociedad (1) uitschakelde (4-0). De Oekraïeners strijden in het slotduel met United (11) om de groepswinst. Leverkusen moet het dan tegen Sociedad beter doen dan Sjachtar tegen United, om zo nog tweede te worden.

null Beeld ap
Beeld ap
null Beeld ap
Beeld ap
null Beeld ap
Beeld ap
null Beeld ap
Beeld ap
null Beeld ap
Beeld ap
Meer over