Update

Manchester City geeft Porto pak slaag

Manchester City heeft vanavond titelverdediger FC Porto uit de strijd om de Europa League gegooid. De Engelse miljoenenploeg toonde zich in de return van de 1/16e finales met 4-0 te sterk, terwijl de Engelsen vorige week in Portugal al met 2-1 hadden gewonnen.

ANP/Redactie
null Beeld getty
Beeld getty

City kende een droomstart. Direct na het eerste fluitsignaal onderschepte Nigel de Jong een pass van Porto-speler Nicolas Otamendi, waarna Yaya Touré de bal in de loop van Sergio Agüero meegaf.

De Argentijn twijfelde geen moment en liet Porto-doelman Helton kansloos met een geplaatst schot in de rechterhoek. Daardoor wisten de Portugezen al na 19 seconden dat ze tweemaal moesten scoren om nog een verlenging af te kunnen dwingen.

Porto zocht de aanval, vooral via de sterke aanvaller Hulk, maar creëerde in de eerste helft nauwelijks kansen. Het was juist Manchester City dat in de counter de beste mogelijkheden kreeg.

In de 29ste minuut leed de Portugese ploeg wederom knullig balverlies, waarna Agüero de uitstormende Helton gemakkelijk omspeelde. De spits schoot de bal van 25 meter richting het doel, maar zijn inzet eindigde op de lat.

Na de pauze ging Porto nog fanatieker op zoek naar de gelijkmaker, waarna James Rodriguez in de 57ste minuut de bal zelfs tegen de touwen werkte. Teamgenoot Hulk stond even daarvoor echter buitenspel, waardoor de treffer werd afgekeurd.

De Portugezen namen steeds meer risico's waardoor City steeds meer ruimte kreeg. Een kwartier voor tijd profiteerde de thuisploeg door optimaal van, toen Agüero met een fraaie pass invaller Edin Dzeko de mogelijkheid gaf om de voorsprong te verdubbelen.

Porto-speler Rolando maakte tijdens die aanval een overtreding, die - nadat de bal in het doel lag - met geel werd bestraft. Dat was zijn tweede waarschuwing, waardoor Porto het duel beëindigde met 10 man. David Silva en Claudio Pizarro bepaalden de eindstand op 4-0.

Daardoor behield City de mogelijkheid om de kater van de vroegtijdige uitschakeling in de Champions League te verwerken met het veroveren van de 'troostprijs', de Europa League.

null Beeld getty
Beeld getty
null Beeld afp
Beeld afp
null Beeld epa
Beeld epa
null Beeld afp
Beeld afp
null Beeld epa
Beeld epa
Meer over