Update

Man zegt 100 jongens te hebben misbruikt

Een 60-jarige man uit Westkapelle heeft bij de politie in Zeeland verklaard dat hij de afgelopen dertig jaar een honderdtal jongens seksueel heeft misbruikt.

ANP/Redactie
© Thinkstock Beeld
© Thinkstock

Een woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM) in Middelburg bevestigde vandaag een bericht van Omroep Zeeland daarover. De man werd in september vorig jaar aangehouden naar aanleiding van twee aangiften.

Het OM vermoedt op basis van de verklaring van de man dat er meer slachtoffers zijn dan de twee die aangifte hebben, aldus de zegsvrouw. Tot nu toe zijn niet meer slachtoffers gevonden. De man wordt onderzocht in het Pieter Baan Centrum. Hij moet morgen voorkomen in een pro-formazaak in Middelburg.

Volgens de woordvoerster van het OM kan het ministerie niet zelf verifiëren of de verklaringen van de man kloppen. Slachtoffers moeten zich zelf melden. 'Daar kunnen de mensen zelf voor kiezen'.

De GGD Zeeland heeft een speciaal telefoonnummer geopend waar mensen voor vragen en advies terecht kunnen. Voor vragen over het strafproces is het slachtofferloket van het OM in Middelburg beschikbaar. Over de identiteit van de twee slachtoffers die aangifte hebben gedaan, doet het Openbaar Ministerie geen mededelingen. Het is niet bekend of het om minderjarigen gaat en wanneer het misbruik zou hebben plaatsgevonden.

Meer over