Man wint Lamborghini en rijdt hem direct in de prak

Een Amerikaan die een splinternieuwe Lamborghini Murcielago had gewonnen, heeft niet lang van zijn aanwinst kunnen genieten. Amper zes uur nadat hij de sleutels in ontvangst had genomen, parkeerde hij de wagen van 380.000 dollar (290.000 euro) tegen een omheining.

De prijswinnaar met twee van zijn kinderen voor de dan nog onbeschadigde auto. Beeld ap
De prijswinnaar met twee van zijn kinderen voor de dan nog onbeschadigde auto.Beeld ap

David Dopp, een vrachtwagenchauffeur uit Utah, deed vorige maand mee aan een wedstrijd van de plaatselijke supermarkt. Tot zijn grote verbazing kwam hij als winnaar uit de bus. Zaterdag mocht hij dan eindelijk zijn prijs gaan afhalen.

Dopp nam meteen familie en vrienden mee voor een tripje. 'We reden een helling op en toen we boven waren, moet ik over een plek ijs gereden hebben', vertelt Dopp. 'De wagen begon meteen te spinnen, belandde in een veld en kwam uiteindelijk tot stilstand tegen een omheining.'

De schade 'valt mee', aldus de eigenaar: het oliecarter moet gerepareerd, een wiel en er zitten krassen op limoengroene wagen. De droomauto is verzekers en wordt hersteld. Dopp, vader van zes, wilde hem echter sowieso al verkopen omdat hij de belasting en verzekeringspremie niet kan betalen. Per halfjaar moet hij 3.500 dollar ophoesten.

Meer over