Man vast in onderzoek kinderontvoeringen Oudenbosch

De politie heeft vannacht tijdens buurtonderzoek in Oudenbosch een man aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de ontvoering van een meisje en drie pogingen daartoe gisteren. De politie heeft dat vandaag gemeld.

ANP/Redactie

Er zijn aanwijzingen dat de dader uit de buurt komt, maar de politie gaat er nog niet zomaar vanuit dat de aangehouden man de hoofdverdachte is, zei een woordvoerster. Het vermoeden bestaat dat hij meer weet, aldus de politie.

Hij werd aangehouden omdat hij omstreeks 3.00 uur vanochtend niet opendeed toen de politie tijdens het buurtonderzoek bij hem aanbelde. De politie besloot bij hem naar binnen te gaan en trof in het huis een hennepkwekerij.

De politie begon een groot onderzoek nadat in Oudenbosch gistermiddag korte tijd een 5-jarig meisje werd ontvoerd. Eerder op de dag probeerde vermoedelijk dezelfde dader in Oud Gastel en Oudenbosch al drie andere meisjes mee in zijn auto te krijgen.
De scholen in beide in beide plaatsen hebben vrijdag maatregelen getroffen. Ouders kunnen hun kind voorlopig tot in school brengen en in school weer ophalen.

Meer over