Update

Man gepakt met bom voor universiteit Mallorca

De Spaanse politie heeft een man opgepakt die een massamoord wilde plegen bij de universiteit van Mallorca, die hij haatte. De agenten grepen de 21-jarige man in de kraag toen hij 140 kilo springstof ontving die hij per internet had besteld.

De universiteit van Mallorca. Beeld Foto Universitat de les Illes Balears.
De universiteit van Mallorca.Beeld Foto Universitat de les Illes Balears.

In zijn dagboek en op andere documenten had de jongeman plannen beschreven voor een aanval op de Universiteit van de Balearen, zei de politie donderdag. Hij is woensdag gearresteerd in Palma de Mallorca.

Volgens de politie moest de aanslag lijken op de grote aanval op Columbine High School in de VS. Daar openden twee jonge mannen in 1999 het vuur op medescholieren, waardoor twaalf studenten en een leraar stierven.

De verdachte beschouwde de aanslagplegers daar als helden.
De politie had hem 5 maanden geleden in het vizier gekregen door zijn blog. Daarin schreef hij over de Columbine-aanslag en zijn eenzaamheid op school. De Spanjaard had vervolgens geprobeerd een wapen te kopen, maar hij kreeg geen vergunning.

DUO
Bij de universiteit van de Balearen zijn volgens de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) voor zover bekend geen Nederlandse studenten ingeschreven.

null Beeld
Meer over