Man blaast huis met zichzelf en zoontjes op

In de Amerikaanse staat Washington heeft een man die een verdachte is in de verdwijningszaak van zijn vrouw, zijn huis opgeblazen. Daarbij kwamen zijn twee zoontjes en hijzelf om het leven. Dat meldt ABC News.

Redactie
Links in beeld: alles wat over is van het huis van Josh Powell na de ontploffing. Beeld ap
Links in beeld: alles wat over is van het huis van Josh Powell na de ontploffing.Beeld ap

Susan Powell verdween in 2009 uit het huis in Utah waar het stel toen woonde. Josh Powell was de enige verdachte in de zaak. Hij beweerde dat hij ten tijde van de verdwijning met zijn twee zoontjes aan het kamperen was en bij hun thuiskomst pas merkte dat zijn vrouw was verdwenen.

Zoontjes Charlie (7) en Braden (5) werden vervolgens door de kinderbescherming bij de ouders van hun moeder geplaatst. Vorige week werd vader Josh opnieuw de voogdij over zijn kinderen ontzegd. Hij kreeg te horen dat hij een psychologische evaluatie en een test met een leugendetector moest ondergaan als hij zijn kinderen terug wilde.

Bezoek
Afgelopen weekend mochten de kinderen op bezoek bij hun vader onder het toezicht van iemand van de kinderbescherming. Toen hij de deur voor hen opende, trok Powell zijn kinderen naar binnen en sloot hij de deur voor de neus van de medewerkster van de kinderbescherming. Die rook meteen onraad en belde direct haar baas. Enkele seconden later ontplofte het huis.

Verschrikkelijke moord
Gisteren werden de drie verkoolde lichamen van Josh, Charlie en Braden teruggevonden. 'Het huis ging meteen in vlammen op', zegt een woordvoerder van de politie. 'Het ging zo snel en de vlammen waren zo hoog dat er geen twijfel over bestaat dat Powell met opzet zijn huis opblies.' Paul Pastor, sheriff van Pierce County, noemde het een daad van 'pure slechtheid'. 'Noem het geen tragedie, want dat verbloemt de zaken. Het was een verschrikkelijke moord op twee jonge kinderen.'

Josh Powell. Beeld ap
Josh Powell.Beeld ap
null Beeld ap
Beeld ap
null Beeld ap
Beeld ap
null Beeld ap
Beeld ap
Meer over