Update

Man aangehouden in ontvoeringszaak Oudenbosch

De politie heeft vrijdagavond een 26-jarige man uit Roosendaal aangehouden in de ontvoeringszaak in Oudenbosch. Hij voldoet aan het signalement, zo heeft de politie bekendgemaakt. De man is in zijn woonplaats aangehouden.

ANP
Basisschool de Klinkert waar het ontvoerde meisje op zit. Beeld anp
Basisschool de Klinkert waar het ontvoerde meisje op zit.Beeld anp

De politie onderzoekt sinds 9 februari de ontvoering van een 5-jarig meisje. Ze werd meegenomen door de bestuurder van een lichtblauwe Ford Ka. De verdachte beschikte over een soortgelijke auto. Korte tijd later werd het meisje weer afgezet. Ze werd vermoedelijk misbruikt.

Ook drie andere meisjes werden benaderd door een man, maar zij weigerden mee te gaan. De vierde poging slaagde. Een uur na het begin van de ontvoering werd het slachtoffer voor de ogen van een politieagente uit de auto gezet. De agente koos toen voor het welzijn en de veiligheid van het meisje en verloor de auto uit het oog. De zaak leidde in de Brabantse plaats tot grote onrust.

De politie werkte met 25 rechercheurs aan de zaak. De verdachte zit in volledige beperking, dat betekent dat hij geen contact mag hebben met de buitenwereld. Hij staat wel in contact met zijn advocaat. De zaak kreeg veel aandacht in de media en dat leverde de politie ook tientallen tips op. Een woordvoerder kon niet zeggen of een van die tips tot de aanhouding heeft geleid of hoe de politie de verdachte op het spoor kwam.

Het signalement van de verdachte werd maandag vrijgegeven in het opsporingsprogramma Bureau Brabant. De politie sprak toen over blanke man met kort donkerblond haar.

Meer over