Magere kijkcijfers voor de Elfstedentocht-show van RTL

De Elfstedentocht-show van RTL 4 heeft gisteravond magere kijkcijfers behaald. Slechts 794.000 mensen keken naar het programma, blijkt uit de cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

Redactie
Presentator Wilfred Genee (tweede van rechts) en weervrouw Helga van Leur keken gisteravond naar de persconferentie van de Vereniging De Friesche Elf Steden. © ANP Beeld
Presentator Wilfred Genee (tweede van rechts) en weervrouw Helga van Leur keken gisteravond naar de persconferentie van de Vereniging De Friesche Elf Steden. © ANP

RTL 4 laste gisteravond het programma Elfstedenkoorts in en week daarmee af van de dagelijkse programmering. Elfstedenkoorts werd van half 9 tot zeker 10 uur uitgezonden. In het programma praatten Wilfred Genee, Frits Wester, Albert Verlinde, Syb van der Ploeg en Rintje Ritsma uitgebreid over de Tocht der Tochten. Maar een half uur vóór de uitzending werd al bekend dat de Elfstedentocht niet verreden wordt dit weekend.

Caroline Tensen heeft met haar programma DNA Onbekend overigens een nieuw record behaald: het NCRV-programma werd door 2,1 miljoen mensen bekeken.

Het nieuwe programma Studio 9, gepresenteerd door Xander de Buisonjé, ging gisteravond op Nederland 3 in première, maar wist slechts 313.000 kijkers te boeien.

Meer over