PlusNet open

Madesalon

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Madesalon.

Steffi Posthumus
In Madesalon wordt alles op de persoon afgestemd. Beeld Lin van Woldendorp
In Madesalon wordt alles op de persoon afgestemd.Beeld Lin van Woldendorp

Toen Madelon Schuytvlot (26) nog als schoonheidsspecialiste werkte voor onder andere Skins en Soap Treatment Store, wist ze al: als ik ooit een eigen salon open, noem ik die Madesalon.

Plotseling deed de kans zich voor. "Ik huurde een stoel in een andere ­salon en werkte daarnaast nog in de koffiebar die hier eerst zat. Toen ik hoorde dat ze dit filiaal wilden sluiten, heb ik direct gevraagd wat ze met de ruimte van plan waren," vertelt Schuytvlot.

Nu, twee maanden later, is ze de trotse eigenaar van haar eigen schoonheidssalon op de Kinkerstraat.

Was de ruimte in de tijd van de koffiebar nog donkerblauw, nu is het fris wit en lila met een knusse zithoek voorin, een grote tafel in het midden en een behandelruimte achterin.

"Ik wilde niet zo'n klinische salonsfeer, maar juist een gezellige plek waar mensen ook even in en uit kunnen ­lopen voor een praatje en een koffie."

In haar behandelingen ligt de focus op huidverbetering. Of het nu gaat om een eenmalige facial (vanaf €65) of een zesdelige peelingkuur (€430): Schuytvlot past alles aan op de ­persoon. "Geen standaardbehandelingen, ik kijk elke keer wat jouw huid op dat moment nodig heeft."

Naast koffie, praatjes en schoonheidsbehandelingen kun je er binnenkort ook terecht voor een knipbeurt: aan de grote tafel worden stoelen verhuurd aan kappers. ­Handig als je jezelf even helemaal door de wasstraat wilt halen.

Alle nieuwe hotspots van Amsterdam.

Tips? open@parool.nl

Madesalon

Kinkerstraat 380
0640197058
madesalon.nl

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Ook leuk: volg @pshetparool op Instagram.

Meer over