Luisterthriller zorgt voor spannend avondbezoek aan Artis

Met de luisterthriller Moord in Artis kun je de dierentuin in de wintermaanden op een nieuwe manier beleven. Een speciale app op je telefoon leidt je in het schemerdonker door Artis.

Het Parool
null Beeld Artis
Beeld Artis

Met de app op je telefoon en oordoppen in, hoor je telefoongesprekken tussen een journalist en zijn stagiair. Op de achtergrond zijn niet alleen dieren te horen, maar ook onverklaarbare, angstaanjagende geluiden waar de journalist onderzoek naar doet.

De app werkt met gps en bluetooth. Op basis van de locatie van de luisteraar ontvouwt het verhaal zich en geeft de app de juiste looprichting aan. Wanneer de journalist bij het binnenlopen van het vogelhuis opmerkt dat het stinkt, heb je dat als luisteraar direct ook zelf in de gaten omdat je precies loopt waar hij ook liep.

Omdat je ondertussen ook vogels hoort roepen, lemuren hoort krijsen en dieren door de planten hoort ritselen, lopen realiteit en fictie door elkaar.

Nieuwe doelgroep
Met de luisterthriller wil Artis een nieuwe doelgroep van tieners, twintigers en dertigers naar de dierentuin trekken.

Moord in Artis is te beleven van 1 november 2018 tot en met 6 januari 2019, op donderdag, vrijdag en zaterdag. De app werkt pas vanaf 15.30, vlak voor de schemering invalt. Vanaf dat tijdstip kost een toegangskaartje €12,50 in plaats van €21,50.

Lees ook: Een hoop gehijg en ritselende struiken in Artis

undefined

Moord in Artis, t/m 6 januari op donderdag, vrijdag en zaterdag. In de kersvakantie van 23 december tot en met 6 januari dagelijks. Vanaf 15.30, €12,50.

Meer over