Luide radio onthult drie jaar oud lijk Fransman in woning

Niet de stank noch bezorgdheid hebben de buren van een Fransman ertoe gebracht uit te zoeken wat er met hun buurman aan de hand was. Het was echter een luide radio die de bewoners van een appartementsgebouw in Straatsburg deed klagen bij de politie. En toen pas bleek dat hun buur niet zozeer stokdoof was geworden als wel morsdood in zijn huis lag. En dat al drie jaar lang.

Redactie
© ANP Beeld
© ANP

Volgens de krant Dernières Nouvelles d'Alsace stierf de man drie jaar geleden een natuurlijke dood. Zijn huur werd automatisch afgeschreven en veel post ontving hij ook niet, zodat blijkbaar niemand in het gebouw achterdochtig werd waarom ze de man nooit meer zagen.

Duiven in de omgeving van het bewuste appartement hadden echter wél haarfijn in de smiezen dat er niets meer van de bewoner te vrezen viel, en waren de woning binnengedrongen om er te nesten. De politie vermoedt dan ook dat de radio is aangezet door één van de vogels.

Lawaai

En juist dat lawaai deed de buren een klacht indienen. Agenten braken daarop het appartement binnen en deden de lugubere vondst. Inwoners reageerden verrast en geschokt op het bericht, maar relativeerde het voorval ook direct. 'We kenden elkaar niet zo goed. je kent misschien je naaste buren, maar dat is het wel', aldus een bewoner in de krant.

Toch bewoonde de man al sinds 1976 de flat, en kwam hij in de gang regelmatig medebewoners tegen. 'Het gebeurt vaker dat bewoners twee tot vier maanden na hun dood aangetroffen worden, maar drie jaar is uitzonderlijk', zegt de conciërge van het pand in Dernières Nouvelles. 'We moeten misschien een aantal parameters beter in het oog houden. Zo kan een laag waterverbruik een indicatie zijn dat er iets aan de hand is', concludeert de man.

undefined

Meer over