Losgelaten Franse ballon duikt op in Thailand

Een ballon die in juni werd losgelaten tijdens een schoolfeest in het Franse dorp Limalonges is zes maanden later opgedoken op een strand in Thailand. Dat meldt de directrice van de school. De ballon zou liefst 14.000 kilometer hebben afgelegd.

Redactie
© Thinkstock Beeld
© Thinkstock

De 90 leerlingen van de school in Limalonges, regio Poitou-Charentes, laten elk jaar op 25 juni ballonnen los. De kleine kaartjes aan de ballonnen, waarop het adres van de school geschreven stond, waren geplastificeerd. Bij het adres van de afzender stond geen 'Frankrijk', volgens de schooldirectrice omdat niemand had verwacht dat een ballon ooit buiten het eigen land terecht zou komen.

Thaise visser

Ze ontving midden januari een postkaartje van een Thaise man die de ballon op 17 december op het strand had gevonden. 'Ik wandelde op de rug van een olifant op het strand toen ik een ballon zag liggen', schreef de Thaise man. 'Ik woon in Siam, in de provincie Rayong. Ik ben visser en heb een boot. Het was niet gemakkelijk voor mij om uw land terug te vinden op een kaart.'

De Thaise man had zijn tekst deels in het Thais en deels in het Frans geschreven. De omslag waarin het postkaartje stak, was afgestempeld op 27 december en kwam op 17 januari aan in de Franse school.

Meer over