Update

Liverpool uitgeschakeld in Champions League

Voor coach Brendan Rodgers van Liverpool dreigt een eenzame kerst. De Noord-Ier mocht afgelopen zomer ongeveer 150 miljoen euro investeren in zijn selectie. De prestaties van The Reds zijn echter bedroevend.

null Beeld reuters
Beeld reuters

De nummer negen van de Premier League werd dinsdagavond uitgeschakeld in de Champions League. Concurrent FC Basel bleef tegen tien man van de thuisploeg moeizaam overeind: 1-1.

Liverpool mag volgend jaar als nummer drie in groep B nog wel verder in de Europa League, maar de vraag is of de geplaagde Rodgers dan ook op de bank zit bij Liverpool. De Engelse club ontsnapte aan een volledige uitschakeling in Europa, omdat Ludogorets met tien man niet tegen titelverdediger Real Madrid op kon: 4-0. Met een handsbal op de doellijn voorkwam de Braziliaan Marcelinho in de negentiende minuut een doelpunt. Dat ging wel ten koste van een rode kaart en een strafschop, die Cristiano Ronaldo als aanvoerder benutte. Gareth Bale, Alvaro Arbeloa en Alvaro Medran voerden nadien de score op.

Opgepept door het verwachtingsvolle publiek begon Liverpool op Anfield hoopgevend aan de alles-of-niets-wedstrijd, die door arbiter Björn Kuipers met enige moeite in de hand kon worden gehouden. Het betere voetbal van het speelse FC Basel gaf echter al snel de doorslag. In een reeks van Zwitserse kansen kwam alleen Fabian Frei in de eerste helft met een scherpe uithaal tot scoren (0-1).

Het aanvallend machteloze en verdedigend kwetsbare Liverpool begon met de moed der wanhoop aan de tweede helft. Na de rode kaart voor Lazar Markovic, wegens een slaande beweging naar Behrang Safari, streed Liverpool in het laatste half uur vol overgave door.

In de 72e minuut claimde heel Liverpool een strafschop nadat aanvoerder Steven Gerrard in duel met doelman Tomas Vaclik naar de grond was gegaan. Moedig en niet ten onrechte liet Kuipers doorspelen. Gerrard scoorde daarna nog wel schitterend uit een vrije trap, maar ondanks kansen aan beide kanten bleef het daarbij: 1-1.

null Beeld ap
Beeld ap
null Beeld ap
Beeld ap
null Beeld ap
Beeld ap
null Beeld ap
Beeld ap
Meer over