Limburger laat baan bij Facebook schieten voor grote liefde

Dit moet wel echte liefde zijn. De Limburgse Wim Leers (24) heeft een droombaan bij Facebook in Amerika laten schieten, omdat hij anders zijn Belgische vriendin moest achterlaten.

Redactie
Facebook-oprichter Mark Zuckerberg. © AFP Beeld
Facebook-oprichter Mark Zuckerberg. © AFP

Leers onderzocht voor zijn afstudeerscriptie hoe internet sneller kan worden gemaakt. Dat trok de aandacht van het grote Facebook, waarna Leers een stageplek kreeg aangeboden. Hij liep vorig jaar stage bij het sociaalmediabedrijf als Software Engineer Intern.

Op zijn laatste stagedag kreeg Leers een baan aangeboden. Maar, vertelt hij in een interview, hij zou zijn 'fantastische' vriendin dan moeten missen. Zij studeert namelijk geneeskunde in België en omdat Amerika nauwelijks buitenlandse diploma's in die sector erkent, zou zij nergens aan de slag kunnen gaan en dus niet met hem mee verhuizen. Daarom blijft het stel in Limburg en gaat Wim daar op zoek naar een vaste baan.

Leers is overigens vol lof over de ontspannen sfeer bij het grootste internetbedrijf ter wereld. 'Je bepaalt zelf wanneer je begint met werken, zolang de resultaten er maar zijn', zei hij op de Belgische Radio 1. 'Het gaat er heel cool aan toe. Werknemers komen naar kantoor in korte broek of Hawaï-T-shirts.'

Leers ontmoette op zijn laatste dag ook nog Mark Zuckerberg, de oprichter van Facebook.

Meer over