Lijkschouwing Amy Winehouse mogelijk onwettig

De kans bestaat dat de lijkschouwing op Amy Winehouse onwettig wordt verklaard. Dit omdat er regels zijn geschonden bij het aanstellen van de lijkschouwers.

Redactie
null Beeld ap
Beeld ap

Het onderzoek, dat aan het licht bracht dat Winehouse overleed door een ongewilde overdosis alcohol, werd geleid door lijkschouwer Andrew Scott Reid. Hij stelde zijn vrouw Suzanne Greenaway aan als assistent-lijkschouwer, zo meldt NME.com.

Greenaway trok zich echter in november terug nadat werd getwijfeld aan haar kwalificaties. Lijkschouwers moeten in Groot-Brittannië minimaal vijf jaar ervaring hebben in zowel de juridische als medische wereld. Greenaway werkte tien jaar in haar thuisland Australië in de juridische wereld. In Groot-Brittannië was ze sinds 2009 actief als lijkschouwer.

Dit betekent dat elk van de dertig onderzoeken waaraan Greenaway deelnam onwettig verklaard kunnen worden. Daarvoor moeten ze door de rechter in twijfel getrokken worden.

Ondanks alle ophef blijft Reid achter de resultaten van de autopsies staan. 'Ik ben er zeker van dat alle onderzoeken correct zijn verlopen'.

De familie van Amy Winehouse wil het nieuws eerst laten bezinken. 'We winnen advies in over deze implicaties', laten de nabestaanden in een verklaring weten.

Meer over