Lichte schade bij inbraak museum Willet-Holthuysen

ANP
Museum Willet-Holthuysen aan de Herengracht. Foto Google Streetview Beeld
Museum Willet-Holthuysen aan de Herengracht. Foto Google Streetview

In het Amsterdamse museum Willet-Holthuysen is in de nacht van zaterdag op zondag ingebroken. De voordeur van het grachtenhuis aan de Herengracht in de hoofdstad is daarbij beschadigd, zo meldt de politie zondag. Volgens een woordvoerster van het museum is er niets ontvreemd, voor zo ver nu bekend.

Verder is de schade zeer beperkt gebleven. Het museum geeft een beeld van het leven in een chic grachtenpand aan de Amsterdamse grachtengordel in de 18de en 19de eeuw. Het beschikt over volledig ingerichte stijlkamers en over een aanzienlijke collectie zilver, keramiek, glaswerk, boeken en kunstwerken.

Volgens de museumwoordvoerster gaan de deuren van het pand vandaag aan het begin van de middag weer open. 'Het personeel verricht nu wat opruimwerkzaamheden.' Normaal gesproken opent het museum op zondag om 10 uur. Museum Willet-Holthuysen staat aan de vooravond van ingrijpende veranderingen, zo meldt de website. In 2013 is het 400 jaar geleden dat begonnen werd met de aanleg van de grachtengordel en drie jaar later wordt ook het 120-jarig bestaan van het museum gevierd. De komende tijd staat in het teken van restauratie en reconstructie van de stijlkamers.

Meer over