Libertaire Republikein Ron Paul krijgt steun van libertijnse dames

Ron Paul, de libertaire Republikeinse kandidaat voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen, krijgt hulp uit onverwachte (en wellicht ietwat ongewilde) hoek. De dames van lichte zeden van de Moonlite Bunny Ranch in Nevada hebben namelijk volmondig beloofd voor Paul te zullen stemmen.

Redactie
Ron Paul heeft een onderonsje met zijn vrouw Carol. Beeld reuters
Ron Paul heeft een onderonsje met zijn vrouw Carol.Beeld reuters

De grijzende, brave huisvader heeft allesbehalve het imago van een rokkenjagende Don Juan. Ron Paul is al 53 jaar gelukkig getrouwd met zijn (eerste) vrouw en komt eerder over als een lieve opa dan een frequent bezoeker van de Bunny Ranch.

Toch is de keuze van de meisjes van plezier voor Paul for President niet eens heel ver gezocht. Als libertair streeft Paul namelijk naar een zo'n klein mogelijke overheid, die zich zo min mogelijk met zijn burgers bemoeit en hun vrij laat in hun doen en laten. Iets wat de vrouwen die hun geld met hun lichaam verdienen zal interesseren, gezien de benauwende wetgeving inzake prostitutie in de Verenigde Staten: Vrijwel overal is hoereren verboden.

Losse zeden

Nevada, de staat waar de Republikeinse kandidaten het morgen weer tegen elkaar opnemen in hun strijd voor de presidentskandidatuur, staat bekend als een staat waar de zeden wat losser zijn. Gokken is er legaal en in sommige delen is prositutie niet strafbaar. Om hun inkomsten veilig te stellen, is Paul voor de prostituees dus de beste keuze. De overheid zou zich in zijn defintie niet met hun werk mogen bemoeien, laat staan het verbieden.

Maar hoewel de slogan 'Pimpin' for Paul' (vrij vertaald als 'Hoereren voor Paul') oprecht en enthousiast gebracht wordt door de bewoonsters van de Bunny Ranch, is het de vraag of Paul hen ook daadwerkelijk een bezoekje zal brengen op zijn campagne trail. Ook al zijn de prostituees in alle opzichten eerlijker over de bron van hun inkomsten dan Pauls concurrenten Mitt Romney en Newt Gingrich. Zo bekeken is een bliksembezoekje aan de Ranch minder compromitterend dan een podium delen met dat duo.

Meer over