Li Jie verslaat ex-Europees kampioene

Li Jie, die sinds haar zestiende in Nederland woont, stuit in de achtste finales op Feng Tianwei uit Singapore. Foto EPA Beeld
Li Jie, die sinds haar zestiende in Nederland woont, stuit in de achtste finales op Feng Tianwei uit Singapore. Foto EPA

PEKING - De Nederlandse tafeltennisster Li Jie heeft woensdag voor een verrassing gezorgd door in de derde ronde van het olympisch toernooi voormalig Europees kampioen Liu Jia uit te schakelen. De Noord-Hollandse zegevierde met 4-1 van de Oostenrijkse en schaarde zich zodoende bij de laatste zestien.

Bij een 2-1-stand in het voordeel van Li Jie, kwam de Nederlandse verdedigster onder de druk te staan. Ze verraste haar opponente echter met enkele aanvallende acties waardoor ze de vierde game met 12-10 won. Daarmee was het laatste restje verzet van de Europees kampioene van 2005 gebroken: 4-1 (11-5 11-8 9-11 12-10 11-3).

Li Jie, die sinds haar zestiende in Nederland woont, stuit in de achtste finales op Feng Tianwei uit Singapore. De Aziatische is in Peking als zesde ingeschaald. Dat duel staat donderdag gepland om 10.00 uur (04.00 Nederlandse tijd). Later deze woensdag speelt ook Li Jiao in de derde ronde. Zij staat tegenover Ni Xia Lian uit Luxemburg. Het betreft een herhaling van de EK-finale uit 2007, toen won Li Jiao. (ANP)

null Beeld
Meer over