Leveranciers nieuw doelwit gewapende overvallen

Foto ANP Beeld
Foto ANP

AMSTERDAM - Na overvallen op tankstations, zonnestudio's, tabakswinkels en woningen zijn nu leveranciers van Amsterdamse winkeliers doelwit van overvallers.

Een medewerker van Lekkerland, een bedrijf dat onder meer snoep- en tabaksautomaten uitbaat, werd dinsdag In de Balthasar Floriszstraat in Amsterdam-Zuid door twee mannen met een vuurwapen overvallen, vastgebonden en in zijn eigen bus meegevoerd naar de Jan Vethstraat in Slotervaart. Daar werd de lading overgeladen in een auto. De gegijzelde kon zichzelf bevrijden en waarschuwde de politie.

Drie weken geleden werd een medewerker van hetzelfde bedrijf op de Ruysdaelkade (Zuid) overvallen. Bart van Schijndel van Lekkerland wil niets zeggen over buit en maatregelen. ''We rijden al in busjes die niet herkenbaar zijn. We kunnen er moeilijk een waardetransport van maken. Met de chauffeur gaat het naar omstandigheden goed.''

Kees Verhoeven van MKB-Amsterdam. ''Elke keer verschuift de criminaliteit naar een andere sector. In deze wapenwedloop is de meest effectieve manier van beveiliging te laten zien dat je technologie aan boord hebt die de pakkans vergroot. Denk aan camera's of dna-spray.'' (ROB ROMBOUTS)

Meer over