Legoland sluit hotel om anti-moslimdreiging

Legoland in Windsor, Groot-Brittannië gaat dit weekeinde dicht na dreigementen van extreem-rechtse organisaties die boos zijn omdat een islamitische organisatie zondag in het park een feest wilde geven. Dat meldt de BBC.

Sacha Kester
Een trein in het pretpark Legoland. Beeld epa
Een trein in het pretpark Legoland.Beeld epa

Meer dan duizend islamitische families zouden komend weekeinde naar het park komen voor het feest dat werd georganiseerd door de Muslim Research en Development Foundation. Nadat dit bekend was geworden ontving Legoland echter zulke serieuze dreigementen dat het feest werd afgezegd.

Het park gaat na een winterstop officieel pas open op 14 maart, maar voor die tijd zijn er soms speciale evenementen. Het hotel is gedurende deze periode wel geopend. Vanwege de dreigingen had het park het feest eerder al geannuleerd maar na aanhoudende dreigementen is nu besloten het bijbehorende 150 kamers tellende hotel te sluiten.

'Het spijt ons verschrikkelijk dat we gasten moeten afzeggen die komend weekeinde een kamer in ons hotel hadden gereserveerd', laat Legoland in een verklaring weten. 'We begrijpen dat het een enorme teleurstelling moet zijn voor gezinnen, maar we konden hen vanwege de turbulente ontwikkelingen niet eerder informeren.' De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Meer over