Legerleider waarschuwt Moslim Broederschap

Het Egyptische leger zal niet toestaan dat 'één groep' het land overheerst. Dat heeft legerleider Hussein Tantawi vandaag laten weten via het staatspersbureau MENA. Zijn uitlating wordt beschouwd als een waarschuwing voor de Moslim Broederschap, de grootste partij in het parlement, en de nieuwe islamistische president Mohammed Mursi.

Redactie
Legerleider Mohammed Hussein Tantawi sprak gisteren met de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hilary Clinton in Caïro. Beeld epa
Legerleider Mohammed Hussein Tantawi sprak gisteren met de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hilary Clinton in Caïro.Beeld epa

'Egypte is voor alle Egyptenaren en niet voor één groep', laat Tantawi weten. De militaire raad onder leiding van Tantawi en Mursi zijn in een machtsstrijd met elkaar verwikkeld. Vorige week riep de president het parlement bijeen, hoewel de militaire raad de volksvertegenwoordiging na een uitspraak van het Constitutioneel Hof had ontbonden.

Tantawi gaf de waarschuwing af kort nadat hij de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Hillary Clinton, had gesproken. Zij drong erop aan dat de strijdkrachten de democratisering van Egypte steunen. Clinton sprak zaterdag met Mursi en maakte hem duidelijk dat de Amerikaanse regering achter de Egyptenaren staan in hun streven naar een democratische samenleving..

Meer over