Leerling met Superman-ondergoed klaagt school aan

Een leerling van een middelbare school in de Amerikaanse staat Georgia die zich vorig jaar ten overstaan van de adjunct-directeur en medeleerlingen moest ontkleden, heeft de autoriteiten van zijn schooldistrict aangeklaagd. Omdat hij bij de actie Superman-ondergoed droeg, wordt hij op school al een jaar lang 'Superman' genoemd.

Redactie
© Thinkstock, bewerking Persgroep Fotodienst Beeld
© Thinkstock, bewerking Persgroep Fotodienst

Mede vanwege de aanhoudende vernederingen die hij moet ondergaan, eist hij een schadevergoeding. De jongen was vorig jaar februari door medeleerlingen beschuldigd van het bezit van marihuana. Toen de adjunct-directeur dat wilde onderzoeken, werd hem gevraagd zich te ontkleden.

Kwaadaardig
Bij de zoekactie werden geen drugs aangetroffen. In de aanklacht wordt het lichamelijke onderzoek onder meer sadistisch, opzettelijk en kwaadaardig genoemd. Ook zouden de mogelijke gevolgen niet in acht zijn genomen.

Zijn advocaat haalde een zaak aan van bijna tien jaar geleden in hetzelfde schooldistrict, Clayton. In hoger beroep veroordeelde de rechter toen een soortgelijke actie, die hij in strijd achtte met de grondrechten van de scholieren.

Meer over