Leden Europarlement boycotten Heineken om Wilders

Uit protest tegen de omstreden website van de Partij van de Vrijheid van Geert Wilders hebben Oost-Europese Europarlementsleden opgeroepen tot een boycot van Nederlandse producten. 'Geen Heineken-bier meer voor mij', zo wordt een Pools Europarlementslid geciteerd in NRC Handelsblad.

Redactie
null Beeld

In oostelijke lidstaten van de Europese Unie wordt misnoegd gereageerd op het online PVV-meldpunt voor overlast vanwege Centraal- en Oost-Europeanen. Uit protest hebben drie conservatieve Europarlementsleden opgeroepen tot een boycot. 'Het juiste antwoord op het extremisme dat de PVV uitdraagt', zo staat in de schriftelijke oproep.

De Pool Jacek Saryusz-Wolski, één van de initiatiefnemers, verklaarde aan de krant dat hij altijd tankte bij Shell, maar daar nu mee ophoudt. 'En geen Heineken-bier meer voor mij'. In de oproep worden ook merken als Dove en TomTom genoemd.

Met de boycot willen de Europarlementsleden ook een signaal uitsturen naar de Nederlandse regering dat ze 'geen tweederangsburgers' zijn. 'Als de Nederlanders ons niet willen, willen wij hun producten niet', klinkt het in de oproep.

Meer over