Le père de mes enfants ****

null Beeld

Regie: Mia Hansen-Love
Met: Chiara Caselli, Louis-Do de Lencquesiang, Alice de Lencquesiang.

Gregoire is een elegante man die altijd met een telefoon aan zijn oor rondloopt en met Parijse flair tegelijk door het verkeer en het horeca manoeuvreert. Hij is een filmproducent en zijn bedrijf, Moon Films, specialiseert zich in artistieke co-producties. Dus moet hij met een Koreaans delegatie over hun hotel onderhandelen en moet hij tegelijk een op hol geslagen Scandinavisch wonderkind in toom houden.

Louis-Do Lencquesiang is perfect in Le père de mes enfants als deze charmante ritselaar met een groot hart voor de kleine kunstfilm, die het maar moeilijk vindt om de balans te vinden tussen zijn filmfamilie en zijn echte familie.

Langzaam maakt de jonge franse regisseur Mia Hansen-Love duidelijk dat achter Gregoire's charmante manier om alle klippen in het leven te omzeilen een getroubleerd mens schuilgaat. Met alle flair van de wereld kan hij zijn bedrijf niet van de ondergang redden. Halverwege de film zit een dramatisch en schokkend keerpunt en als u graag de film blanco wil zien moet u niet verder lezen.

Mia Hansen-Love, die begon als actrice in de films van Olivier Assayas, baseert haar verhaal over Gregoire op het leven van filmproducent Humbert Balsam, die in 2005 zelfmoord pleegde.

In het tweede deel van de film richt de film zich op het leven van vrouw en kinderen die verder moeten met hun woede, verdriet en onbegrip. De jonge regisseur Hansen-Love (1981) is terughoudend, maar daardoor des te treffender, in het tonen van dit emotionele slagveld.

De oudste dochter van Greogoire wordt gespeeld door de dochter van Louis-Do de Lencquesiang en dit draagt bij aan de authenticiteit van de emoties. (MARK MOORMAN)

null Beeld
Meer over