Lamborghini brengt in 2017 SUV op de markt

Na Porsche en Audi is Lamborghini de volgende Volkswagen-telg die een sportieve terreinwagen (SUV) aan zijn modellenlijn toevoegt. Het luxemerk maakte tijdens de autoshow in Detroit bekend dat de 'Urus' in 2017 op de markt komt. Een conceptmodel werd een jaar eerder al onthuld in Detroit. Topman Stephan Winkelmann zei destijds een markt te zien voor 3000 stuks per jaar.

Archiefbeeld van de Lamborghini Veneno Roadster op de International CES in het Las Vegas Convention Center in januari dit jaar. Beeld getty
Archiefbeeld van de Lamborghini Veneno Roadster op de International CES in het Las Vegas Convention Center in januari dit jaar.Beeld getty

Het besluit om het concept om te zetten in daadwerkelijke productie stoelt op de aanname dat de vraag naar luxueuze SUV'S blijft groeien. Bij Porsche is bijvoorbeeld de Cayenne-SUV de best verkochte auto in plaats van de fameuze 911.

Bentley, ook een telg van Volkswagen, gaf maandag aan ook een SUV te overwegen. 'Er is vraag naar verzamelobjecten, een beperkte oplage van een bepaald model. Wij zien ruimte voor één of twee modellen in dat segment', aldus verkoopdirecteur Kevin Rose.

Meer over