Lagere snelheid op aantal snelwegen

Rijkswaterstaat heeft vanochtend besloten de maximumsnelheid op een aantal trajecten te verlagen. Dit besluit is genomen in verband met de gladheid op de weg en het feit dat het effect van het strooizout bij te lage temperaturen aanzienlijk minder is.

ANP/Redactie
Drukte op de wegen rond Rotterdam. © ANP Beeld
Drukte op de wegen rond Rotterdam. © ANP

Het gaat onder meer om stukken weg op de A12 (bij Oudenrijn en Bunnik), de A27, de A28 (bij Amersfoort), de A10 (bij het Coenplein) en de A22 (bij het knooppunt Velsen).

Rijkswaterstaat adviseert automobilisten met klem de matrixborden langs en boven de weg goed in de gaten te houden. Hierop staat het meest actuele advies en de aangepaste snelheid.

Inspecteurs en meldsystemen houden continu de situatie op de wegen in de gaten. Op basis van deze informatie wordt bepaald waar en wanneer de verlaging van de snelheden geldt.

Op specifieke risicolocaties, zoals wegen met hellingen of bruggen, probeert Rijkswaterstaat met alternatieve methodes de gladheid te bestrijden. Dit kan bijvoorbeeld door zand aan het zout toe te voegen, of door middel van wagens die met 'heaters' het ijs proberen te smelten.

Meer over