Update

Labyad voor anderhalf seizoen naar Vitesse

Vitesse heeft Zakaria Labyad op huurbasis overgenomen van Sporting Portugal. De 20-jarige middenvelder was bij de Portugese topclub op een zijspoor beland. Labyad speelde de afgelopen 1,5 jaar slechts 19 wedstrijden voor Sporting Portugal.

Zakaria Labyad (R). Beeld pro shots
Zakaria Labyad (R).Beeld pro shots

Vitesse heeft de Marokkaanse international voor 1,5 jaar gehuurd. Labyad komt uit de jeugdopleiding van PSV, waarvoor hij in februari 2010 op 16-jarige leeftijd debuteerde in het eerste elftal. In de zomer van 2012 vertrok Labyad na een slepend conflict over zijn contract uit Eindhoven. De aanvallende middenvelder koos voor een lucratief aanbod van Sporting Portugal, maar hij kwam in Lissabon slechts sporadisch in actie.

Derde aanwinst
Labyad is al de derde aanwinst deze winter van Vitesse. De selectie van trainer Peter Bosz werd eerder al versterkt met de aanvallers Bertrand Traoré (gehuurd van Chelsea) en Uros Djurdjevic (FK Rad).

Technisch directeur Mohammed Allach van Vitesse: 'Met Zakaria vergroten wij onze aanvallende mogelijkheden op het middenveld. Het was een proces van de lange adem, maar we zijn blij dat we erin geslaagd zijn om Zakaria voor anderhalf jaar te huren. Hij is een talentvolle speler die is opgeleid in Nederland. Het is een goed teken dat hij er bewust voor kiest om weer in de top van de Eredivisie te spelen.'

Vrienden en familie
Zakaria Labyad: 'Ik ben ontzettend blij en opgelucht dat ik terug naar Nederland kan. De gedachten dat ik weer dagelijks met mijn vrienden en familie kan zijn, geeft me een warm gevoel. In Portugal volgde ik altijd het Nederlands voetbal. Vitesse maakte op mij altijd een hele positieve indruk.

'De gesprekken die ik samen met mijn begeleider Irchandly Bazoer en Mohammed Allach en Peter Bosz heb gehad waren heel aangenaam. Ik kijk er daarom ook enorm naar uit om onderdeel te worden van een goed draaiende ploeg. Persoonlijk hoop ik snel wedstrijdfit te raken en belangrijk te zijn voor het team.'

Labyad viert in 2011 een treffer namens PSV. Beeld ANP Pro Shots
Labyad viert in 2011 een treffer namens PSV.Beeld ANP Pro Shots
Meer over