Laatste weekend met hinder omlegging A9

Dit weekeinde, tussen vrijdagavond 23.00 uur en maandagochtend 05.00 uur, zijn de laatste werkzaamheden voor de omlegging en verbreding van de A9 bij Badhoevedorp.

ANP
Eerdere werkzaamheden aan de A9. Beeld ANP
Eerdere werkzaamheden aan de A9.Beeld ANP

Als het weer meewerkt wordt maandagochtend de nieuwe A9 richting Haarlem in gebruik genomen en is 's middags de symbolische opening met minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu).

Rijkswaterstaat verwacht de meeste verkeershinder van vrijdagavond 23.00 uur tot zaterdagavond 21.00 uur. Dan is de A9 dicht tussen de knooppunten Holendrecht en Raasdorp, in de richting van Haarlem. Er zijn meerdere omleidingsroutes.

Vangrails
De werkzaamheden betreffen onder meer asfalteren en het aanbrengen van vangrails, verlichting en wegmarkeringen. Weggebruikers kunnen hun reis voorbereiden op www.vananaarbeter.nl.

Door de snelweg om Badhoevedorp heen te leggen (in de richting Amstelveen is dat al gebeurd) neemt de geluidoverlast voor omwonenden af en verbetert de luchtkwaliteit. De omlegging zorgt ook voor minder files, waardoor Schiphol en de regio Amsterdam beter bereikbaar zijn, aldus Rijkswaterstaat.

De oude A9 wordt gesloopt. Dat moet in februari 2019 klaar zijn.

Meer over