Laatste overlevende K2 terecht

GILGIT - Een Pakistaanse helikopter heeft woensdag een Italiaanse klimmer van de K2 afgehaald, vijf dagen nadat hij een ijslawine ternauwernood overleefde. Dat maakte een medewerker van de Italiaanse ambassade in Pakistan bekend.

De 37-jarige Marco Confortola was de laatste overlevende van het incident, waarbij ook twee Nederlandse klimmers gewond raakten. Confortola kwam dinsdag het basiskamp ingestrompeld na het dagen op eigen kracht te hebben volgehouden op de Himalaya-reus.

Op het moment van de lawine waren een aantal expedities op de berg. Volgens het Pakistaanse leger zijn door de ijslawine zeker elf doden gevallen.

De K2 is met een hoogte van 8611 meter de op één na hoogste berg ter wereld en is zeer moeilijk te beklimmen. Al meer dan zeventig avonturiers vonden de dood op de berg in de Himalaya, op de grens van Pakistan en China. (ANP)

De 37-jarige Marco Confortola was de laatste overlevende van het incident, waarbij ook twee Nederlandse klimmers gewond raakten. /Foto EPA Beeld
De 37-jarige Marco Confortola was de laatste overlevende van het incident, waarbij ook twee Nederlandse klimmers gewond raakten. /Foto EPA
Meer over