Update

Kromowidjojo eenvoudig verder op 50 vrij na 'onrustige nacht'

Amper 13 uur na haar gouden race op de 100 meter vrije slag is Ranomi Kromowidjojo alweer begonnen aan een nieuwe medaillejacht.

null Beeld AP
Beeld AP

De 21-jarige olympisch kampioene plaatste zich vrijdagochtend in de series van de 50 vrij probleemloos voor de halve finales. De Groningse tikte na 24,51 seconden aan en noteerde daarmee de beste tijd.

Marleen Veldhuis deed nauwelijks voor Kromowidjojo onder. Zij bereikte na 24,57 seconden de overkant en ging zodoende als tweede naar de halve eindstrijd.

De Britse zwemster Francesca Halsall kwam nog het meest dichtbij de Nederlandse zwemsters. De lieveling van het publiek klokte een tijd van 24,61. Britta Steffen uit Duitsland werd vierde (24,70) en bleef zodoende de Wit-Russin Aliaksandra Herasimenia, die op de 100 vrij zilver won, voor: 24,76. De halve finales staan vrijdagavond gepland.

Onrustige nacht
Echt diep geslapen had ze niet. Ranomi Kromowidjojo moest amper 13 uur na haar gouden race op de 100 meter vrije slag echter alweer aan de slag op de 50 vrij. Ze volbracht de eerste missie met verve. 'Kromo' klokte in de series de beste tijd: 24,51.

'Er spookte vannacht van alles door mijn hoofd. Maar vooral toch: goud, goud, goud', sprak de Groningse, die om middernacht in bed lag waarna 7 uur later alweer de wekker ging. 'Dat is voor een topsporter wel weinig. Het was een onrustige nacht, maar dat mag wel één keer in de 4 jaar.'

null Beeld getty
Beeld getty
Meer over