Kromowidjojo degelijk naar halve finale, Heemskerk nipt

Zwemster Ranomi Kromowidjojo heeft zich vanochtend bij de Olympische Spelen geplaatst voor de halve finale van de 100 meter vrij. De Nederlandse realiseerde in de series de vijfde tijd. Ze finishte in 53,66. Later op de dag zijn de halve finales op het onderdeel.

redactie
Ranomi Kromowidjojo. Beeld ANP
Ranomi Kromowidjojo.Beeld ANP

Ook Femke Heemskerk kwalificeerde zich bij de laatste 16. Haar tijd was 54,43, de 15de tijd van de heats. Tang Yi uit China was de snelste, 53.28. Titelverdedigster Britta Steffen haalde de laatste 16 maar net.

Naderhand zei Kromowidjojo niet alles te hebben gegeven. 'Het was een kwestie van goed door zwemmen, maar tot het uiterste gaan was niet nodig. Dit was hard genoeg. Ik had na de estafette drie dagen rust gehad, waardoor ik fit aan de start verscheen. Problemen waren er niet.'

De teleurstelling van het missen van het goud met de 'Golden Girls' had ze van zich afgezet. 'Het heeft geen zin daar nog verder energie aan te verspillen. We gaan verder. Misschien gebeuren er deze Spelen nog wel belangrijkere dingen.'

Kromowidjojo geldt op de 100 vrij als kanshebster. Ze won eerder in Londen al zilver met de estafetteploeg. Ook Heemskerk maakte deel uit van die formatie.

Meer over