Kritische media niet meer welkom bij Apple

Technologiebedrijf Apple nodigt media die kritisch schrijven over het technologiebedrijf niet meer uit voor persvoorstellingen. Vorig jaar mocht technologiewebsite Gizmodo niet meer naar de voorstelling van de iPhone 4 komen, dit keer is de kwaliteitskrant The New York Times de pineut.

Redactie
null Beeld afp
Beeld afp

Na het recente artikel over de slechte werkomstandigheden bij Foxconn, de grootste leverancier van Apple, wordt de NY Times genegeerd door het bedrijf uit Cupertino. Dat meldt de de website Apple Insider.

Gisteren kondigde Apple officieel het nieuwe besturingssysteem OS X 10.8 Mountain Lion aan. Enkele grote Amerikaanse kranten, technologiewebsites, maar ook enkele bloggers kregen in de week daarvoor al enkele dagen de tijd om Mountain Lion te testen. De NY Times was daar echter niet bij. Volgens Amerikaanse media wordt zo een van de grootste Amerikaanse kranten gewoonweg belachelijk gemaakt.

Foxconn
De actie van Apple komt er nadat de NY Times enkele weken geleden een groot artikel publiceerde waarin uit de doeken werd gedaan hoe slecht de werkomstandigheden in de Foxconn-fabrieken wel niet zijn. Foxconn is de grootste leverancier van Apple, en over het Amerikaanse bedrijf werd geschreven dat ze simpelweg niets inzaten met de werkomstandigheden bij de Chinese leverancier.

Gizmodo
Het is niet de eerste keer dat Apple kritische media uitsluit van evenementen. In 2010 was de bekende Amerikaanse technologiewebsite Gizmodo niet welkom op de lancering van de iPhone 4. Enkele leden van Gizmodo hadden namelijk een prototype van de nieuwe iPhone in handen gekregen. Sindsdien staat Gizmodo bekend als de grootste klokkenluiders van Apple-schandalen.

Ondersteuning
The Unofficial Apple Blog heeft trouwens een document in handen gekregen over het nieuwe besturingssysteem OS X 10.8 Mountain Lion. Daaruit blijkt dat de meeste Macs van voor 2008 geen ondersteuning krijgen voor het nieuwste besturingssysteem van technologiereus Apple. Zo vallen MacBook Pro's van voor juni 2007, de originele macbook Air en de Mac Mini's van voor halverwege 2007 allemaal buiten de boot.

Meer over