KPN-klanten kunnen weer e-mailen

Klanten van KPN kunnen sinds 18.00 uur uur vanavond weer e-mailen. Dat is later dan gepland. Het onlangs gehackte telecombedrijf moest extra capaciteit bijplaatsen om het stuwmeer aan berichten te verwerken dat zich het afgelopen etmaal had opgehoopt. Dat kostte meer tijd en moeite dan voorzien.

ANP
null Beeld anp
Beeld anp

KPN legde vrijdag noodgedwongen de e-maildienstverlening stil nadat hackers inloggegevens van ruim 500 klanten openbaar hadden gemaakt.

Het bedrijf stuurt de klanten nu groepsgewijs een instructiemail, met daarin de uitleg hoe zij hun wachtwoord zo snel mogelijk kunnen veranderen. Het resetten kan nog wat tijd in beslag nemen. Als veel mensen dat tegelijk doen, treedt er een wachttijd op om nieuwe problemen te voorkomen, zei een woordvoerster zaterdagavond.

Andere plekken
KPN geeft mensen die het oude wachtwoord voor hun KPN-mail ook gebruikten op andere sites de raad om ook daar direct het wachtwoord te veranderen.

In totaal waren ongeveer 2 miljoen klanten getroffen. Zij konden wel mail versturen vanaf hun thuiscomputer, maar geen berichten lezen. Het was evenmin mogelijk om via de webmailapplicatie van KPN e-mail op afstand te openen.

Meer over