Kostbaar collier gestolen

MAASTRICHT - Dieven hebben op de kunstbeurs Tefaf in Maastricht een diamanten collier met een waarde van 1,2 miljoen euro gestolen.Twee vrouwen uit Mexico en een man uit Costa Rica zijn in verband met de diefstal aangehouden. De halsketting is spoorloos, zo heeft de politie bekendgemaakt.

Volgens de politie zijn er hoogstwaarschijnlijk meer mensen bij de diefstal betrokken. Die zijn er in geslaagd het MECC met het sieraad te verlaten. De twee vrouwen en de man zijn bij de uitgang door bewakingspersoneel van de Tefaf overmeesterd en overgedragen aan de politie.

De diefstal gebeurde bij een stand van juwelen- en antiekhandelaar Hancocks uit Londen waar een verkoopster twee vrouwelijke klanten te woord stond. De Mexicaanse dames toonden volgens de politie interesse in enkele sieraden in de vitrine waarin ook het diamanten collier lag.

De vrouwen maakten plotseling een eind aan het gesprek met de verkoopster en verlieten gehaast de stand. De standhoudster kreeg argwaan en ontdekte dat het collier was verdwenen. Ze zette de achtervolging in, maar werd daarbij gehinderd door de man uit Costa Rica.

Zonder de halsketting heeft de standhouder geen direct bewijs tegen het drietal, maar volgens de Tefaforganisatie is met beelden van de bewakingscamera's hun betrokkenheid bij de diefstal aangetoond. De politie onderzoekt nog of de andere daders ook op de beelden staan.

Het collier is rond 1948 gemaakt door de Amerikaanse edelsmid William Ruser, die in zijn zaak verschillende grote Hollywoodsterren over de vloer kreeg.

undefined

Meer over