Koninklijk afscheid voor Terpstra

Voorzitter sportkoepel NOC*NSF Erica Terpstra geeft dinsdag de voorzittershamer over aan haar opvolger Andre Bolhuis tijdens de algemene vergadering. Foto ANP Beeld
Voorzitter sportkoepel NOC*NSF Erica Terpstra geeft dinsdag de voorzittershamer over aan haar opvolger Andre Bolhuis tijdens de algemene vergadering. Foto ANP

ARNHEM - Erica Terpstra heeft dinsdag een koninklijk afscheid als voorzitter van de sportkoepel NOCNSF gekregen. Ze werd na afloop van haar laatste Algemene Vergadering bevorderd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Ze ontving van Geert van Maanen, secretaris-generaal van het ministerie van VWS, de bijbehorende versierselen. Terpstra was al eerder koninklijk onderscheiden als zwemster en kamerlid.

Terpstra moest dinsdag haar functie volgens de statuten neerleggen. Ze trad in oktober 2003 aan als preses. André Bolhuis volgt haar op.

''Je krijgt deze onderscheiding voor je grote inzet voor Nederland en de Nederlandse sport'', sprak Van Maanen.

Terpstra was zeer ontroerd bij haar afscheid. ''Het was een cadeautje om voorzitter van NOCNSF te zijn omdat ik al die jaren heb mogen werken met mensen die passie hebben'', aldus Terpstra, die de voorzittershamer officieel overdroeg aan Bolhuis.

Namens de sportbonden sprak Karin van Bijsterveld, voorzitter van de tennisbond KNLTB, Terpstra toe. ''Jij hebt sport dicht bij de mensen gebracht. We zullen de moeder van alle sporters missen''. Ze kreeg 74 rode rozen, een voor iedere aangesloten sportbond. (ANP)

Meer over