Koninginnedagfeest 538 volgend jaar bij RAI

Radio 538 verhuist het koninginnedagfeest van het Museumplein in Amsterdam volgend jaar eenmalig naar het plein voor de RAI, dat plaats biedt aan 60.000 bezoekers. Dit maakten Radio 538 en de gemeente Amsterdam vandaag bekend.

ANP/Redactie
Het 538-feest op het Museumplein. © anp Beeld
Het 538-feest op het Museumplein. © anp

Vanaf 2013 strijkt het muziekfeest waarschijnlijk neer op het festivalterrein aan de ArenA Boulevard. Deze plek is qua omvang vergelijkbaar met het Museumplein. Burgemeester Eberhard van der Laan biedt de organisatie de mogelijkheid hierover een meerjarige afspraak te maken in combinatie met een feest in de koninginnenacht in de nabijgelegen Heineken Music Hall of de toekomstige Ziggo Dome.

Van der Laan besloot onlangs massa-evenementen op 30 april te verhuizen naar de rand van de stad. Dit geldt ook voor het feest van SLAM!FM, dat niet langer op het Rembrandtplein welkom is. Voor dit feest zijn meerdere alternatieven beschikbaar, waaronder twee parkeerterreinen bij de Zuidas.

De muziekoptredens op het Museumplein trokken dit jaar 300.000 bezoekers verspreid over de dag. Om het plein voor het beursgebouw RAI Amsterdam geschikt te maken voor circa 60.000 bezoekers, doet de gemeente de komende weken onderzoek naar de benodigde aanpassingen. De gemeente kijkt naar omleidingen van het verkeer en aanpassingen van het werkterrein van het in aanbouw zijnde station van de Noord-Zuidlijn.

'Ik ben blij dat we met deze afspraken werken aan de veiligheid op Koninginnedag én het feest van Radio 538 behouden voor de stad', zegt burgemeester Van der Laan in een reactie. '538 laat hiermee zien dat zij een professionele organisatie is. Zij zullen ook van het evenement voor de RAI een groot Oranjefeest maken.'

Meer over