Koningin en prins aanwezig bij Sterrenjubileum Concertgebouw

Koningin Beatrix, prins Willem-Alexander en prinses Máxima zijn op 10 april aanwezig bij het Sterrenjubileum van Het Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest. Met dit jubileumconcert vieren de twee organisaties gezamenlijk hun 125-jarig bestaan. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst maandag laten weten.

Het openingsconcert van het jubileumjaar van het Concertgebouw. De wereldberoemde concertzaal viert dit jaar het 125-jarig jubileum met een reeks concerten die elk in het teken staan van een periode uit het verleden van het gebouw. Beeld ANP
Het openingsconcert van het jubileumjaar van het Concertgebouw. De wereldberoemde concertzaal viert dit jaar het 125-jarig jubileum met een reeks concerten die elk in het teken staan van een periode uit het verleden van het gebouw.Beeld ANP

Tijdens het jubileum zijn bariton Thomas Hampson, pianist Lang Lang en violiste Janine Jansen te beluisteren. Zij voeren samen met het Koninklijk Concertgebouworkest onder leiding van Mariss Jansons een programma uit.

Er zijn composities te horen die in het openingsjaar 1888 in Het Concertgebouw klonken en werken van componisten die meer dan eens zelf het Concertgebouworkest hebben geleid. De opbrengst van het Sterrenjubileum, waar alle betrokken musici en solisten belangeloos aan meewerken, komt ten goede aan de educatieprogramma's van gebouw en orkest.

Meer over