Koning verleent speciale onderscheiding

Koning Willem-Alexander heeft vorige week een bijzondere onderscheiding uitgereikt aan meneer J.H. Kuper. Hij kreeg het Erekruis in de Huisorde van Oranje. Dat heeft de Rijksvoorlichtingdienst bekendgemaakt.

Prins Willem-Alexander, Koningin Beatrix, Rudolf Spoor en prinses Maxima poseren op 26 juni 2002 in paleis Huis ten Bosch in Den Haag, nadat de koningin tv-regisseur Rudolf Spoor het Erekruis in de Huisorde van Oranje Nassau had toegekend Beeld anp
Prins Willem-Alexander, Koningin Beatrix, Rudolf Spoor en prinses Maxima poseren op 26 juni 2002 in paleis Huis ten Bosch in Den Haag, nadat de koningin tv-regisseur Rudolf Spoor het Erekruis in de Huisorde van Oranje Nassau had toegekendBeeld anp

Kuper kreeg de versierselen uitgereikt vanwege zijn afscheid als opperhoutvester per 1 juni. Hij was ook rentmeester van het Kroondomein sinds 1980. De orde wordt uitgereikt aan Nederlanders die zich verdienstelijk hebben gemaakt ten aanzien van het Koninklijk Huis.

Afgelopen donderdag, 14 juni, kreeg Kuper de versierselen uitgereikt. Hij blijft nog wel actief als adviseur van diverse organisaties op het gebied van bos- en natuurbeheer in Nederland en in de tropen.

null Beeld ANP
Beeld ANP
Meer over