PlusNet Open

Koffiebar Nata Lisboa

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Nata Lisboa.

Fleur Smakman
Alle producten worden in Portugal gemaakt, van het vlees op de broodjes tot aan de gebakjes Beeld Marijke Stroucken
Alle producten worden in Portugal gemaakt, van het vlees op de broodjes tot aan de gebakjesBeeld Marijke Stroucken

In de Rivierenbuurt verkeer je even in zomerse sferen door de warme kleuren van het interieur en de Portugese lekkernijen bij Nata Lisboa. José (41) en Bibiene (34) Cruz openden de koffiebar, waar ze naast koffie ook ­salades, bier en broodjes serveren.

José verhuisde zeventien jaar geleden van Portugal naar Nederland,
nadat hij zes jaar ervaring had opgedaan in de keuken en bediening. In Nederland ging hij aan de slag op Schiphol. Bibiene, eerder werkzaam op kantoor, is geboren en getogen in Amsterdam, maar haar ouders zijn Portugees.

Paradepaardje
In Portugal zit Nata Lisboa al op meer dan twintig plekken en ook Spanje, Oostenrijk en Frankrijk hebben vestigingen. Het echtpaar Cruz kent de koffiebar uit Portugal en besloot Nata Lisboa te benaderen voor een vestiging in Amsterdam.

Het paradepaardje van de koffiebar is de bekende pastel de nata (€2) - een gebakje van bladerdeeg gevuld met room - volgens traditie geserveerd met een kopje koffie (€2,30). Ook voor een broodje kun je langsgaan, bijvoorbeeld met sardientjes en rode paprika (€4,50).

'Echt Portugees'
Alle producten worden in Portugal gemaakt, van het vlees op de broodjes tot aan de gebakjes. Gasten krijgen de 'echte Portugese smaak'.

Een variant van de pastel de nata is ook verkrijgbaar bij Albert Heijn, maar die is volgens Bibiene lang niet zo smaakvol: "Als je daarvan houdt, zijn die van ons helemaal lekker."

Lees alle opens van de afgelopen tijd in het archief.

Tips? open@parool.nl

Nata Lisboa

Scheldestraat 1
www.natalisboa.com

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over