Koerden doden drie Turkse militairen

Koerdische militanten hebben zaterdag drie Turkse soldaten gedood in het zuidoosten van Turkije. Dat heeft het Turkse leger laten weten.

Archiefbeeld ter illustratie Beeld ap
Archiefbeeld ter illustratieBeeld ap

Drie leden van de 'separatistische terroristische organisatie', een term die wordt gebruikt door het leger voor de Koerdische Arbeiderspartij PKK, schoten de soldaten in burger dood. De soldaten waren op dat moment elektrische benodigdheden aan het kopen voor hun militaire post.

Vrijdag werden drie leden van de PKK doodgeschoten, nadat ze twee voertuigen in brand hadden gestoken en het vuur hadden geopend op militairen in de oostelijke provincie Kars.

Deze maand zijn tientallen mensen gedood in het oosten van Turkije, sinds de Koerden in opstand kwamen. Zij zijn boos omdat ze vinden dat de Turkse regering geweigerd heeft om de Syrische Koerden te helpen in hun strijd tegen Islamitische Staat, in de belegerde stad Kobani aan de zuidgrens van Turkije.

De onrust in het oosten van Turkije bedreigt het vredesproces tussen de regering en de PKK, die door de Verenigde Staten en de Europese Unie wordt gezien als terreurgroep. In maart werd een wapenstilstand afgekondigd.

Meer over