Kinderen niet beweeglijker dankzij Wii-games

Kinderen gaan niet meer bewegen dankzij de games van Nintendo's spelletjesconsole Wii. Het virtuele boksen, bowlen, tennissen of dansen komt niet per se ten goede aan de hoeveelheid lichamelijke oefening die een kind nodig heeft.

Redactie
Wii-spelers. © Thinkstock Beeld
Wii-spelers. © Thinkstock

Dat constateren Amerikaanse onderzoekers van het Baylor College of Medicine in Houston, Texas. Kinderen die van hen games voor de Wii kregen waarbij de deelnemers lichamelijke activiteiten moesten ontplooien, bleken zich daar naderhand niet vaker aan te hebben overgegeven dan kinderen met games die ze zittend op de bank konden uitvoeren.

De veronderstelling was altijd dat kinderen door het fysieke element in sommige Wii-spelletjes meer zouden bewegen. Het was vijf jaar geleden bij lancering van de Wii een belangrijke reden voor gezondheidsautoriteiten om de komst van de spelcomputer toe te juichen.

Onderzoekers geschokt
Ook de wetenschappers gingen ervan uit dat het bewegingspatroon van kinderen dankzij de Wii aanmerkelijk groter zou worden. Een van de onderzoekers, Tom Baranowski, zegt dat ze 'geschokt' waren toen ze erachter kwamen dat tussen de twee groepen deelnemers geen verschil kon worden vastgesteld.

Meer over