Kinderen krijgen eigen plek in Verzetsmuseum

Kinderen krijgen vanaf volgend jaar hun eigen plek in het Verzetsmuseum in Amsterdam. De culturele instelling heeft een aangrenzend pand gekocht, waar in april 2013 het eerste Nederlandse kindermuseum over de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog komt. Dat maakte directeur Liesbeth van der Horst woensdag bekend bij het begin van de bouw.

ANP/Redactie
Bezoekers luisteren naar het verhaal van Hannie Schaft in het Verzetsmuseum Amsterdam. © ANP Beeld
Bezoekers luisteren naar het verhaal van Hannie Schaft in het Verzetsmuseum Amsterdam. © ANP

Het museum wil groeien van ruim 60.000 naar 72.000 bezoekers per jaar. Door de uitbreiding kunnen er meer schoolgroepen terecht. De vraag vanuit onderwijsinstellingen voor een bezoek is groot en het Verzetsmuseum had tot nu toe niet altijd voldoende plek om iedereen te ontvangen. Het telefoontje van de eigenaar van het aangrenzende perceel kwam dan ook als geroepen, zei Van der Horst. 'We kunnen uitbreiden zonder te verhuizen.' Met de bouw gaat volgens haar een langgekoesterde droom in vervulling.

Het aantal leerlingen dat het museum bezoekt, neemt naar verwachting toe van 16.000 naar 22.000. Daardoor komen er ook meer vrijwillige museumdocenten, 75 in plaats van de huidige 40.

Meer over