Kinderboerderij Gliphoeve gered

Nadat 'boer Floor' (foto), die de Gliphoeve dertig jaar heeft beheerd, begin dit jaar was gestopt, leek het erop dat de boerderij zou verdwijnen. Foto Ruud van Zwet Beeld
Nadat 'boer Floor' (foto), die de Gliphoeve dertig jaar heeft beheerd, begin dit jaar was gestopt, leek het erop dat de boerderij zou verdwijnen. Foto Ruud van Zwet

AMSTERDAM - Kinderboerderij de Gliphoeve in Zuidoost is gered van de sloophamer. Plannen de boerderij en de omliggende grasveldjes in te ruilen voor een parkeerplaats, zijn van de baan. De kinderboerderij, bij station Ganzenhoef, maakt na de vakantie een doorstart.

Dat leek er lange tijd niet in te zitten. Nadat 'boer Floor', die de Gliphoeve dertig jaar heeft beheerd, begin dit jaar was gestopt, leek het erop dat de boerderij zou verdwijnen. Voor een nieuwe beheerder was geen geld en vrijwilligers om de boerderij draaiende te houden, waren niet te vinden. Inmiddels heeft de gemeente ingestemd met plannen het beheer over te dragen aan de stichting Werkwijs. Die wil op de boerderij leer/werkplekken creëren voor kinderen met een beperking.

De gemeente stelt geld beschikbaar om een beheerder aan te stellen. Op dit moment wordt de kinderboerderij opgeknapt door scholieren en medewerkers van Werkwijs.

Na de zomer zijn er waarschijnlijk ook nieuwe dieren te bewonderen in de fris geverfde stallen. (HET PAROOL)

Meer over