Keith Martin (358 kilo) mag zich 's werelds dikste noemen

De 44-jarige Mexiaan Manuel Uribe mag met zijn 571 kilogram dan wel nog als dikste man genoteerd staan in het Guinness World Records Book, hij was zijn titel na een crashdieet al officieus kwijt aan Paul Mason (311 kilo). Nu heeft Keith Martin, een kolos van 358 kilogram, zich een weg naar de top gegeten.

Redactie
Keith Martin in bed, omringd door verplegers. Beeld
Keith Martin in bed, omringd door verplegers.

Of Martin van zijn titel zal kunnen genieten, is maar de vraag. De Londenaar kan zijn bed niet meer uit en wordt constant in de gaten gehouden door 18 verpleegkundigen.

Cardioloog stand-by
Als Martin zijn huis en zijn bed al eens verlaat, is dat om met de hulp van acht verpleger naar het ziekenhuis te gaan. Dagelijks heeft hij vier verzorgers tot zijn dienst, terwijl hij drie keer per week wordt opgekalefaterd door vier verpleegsters. Zijn steeds stijgende gewicht zorgt bovendien voor de nodige problemen aan hart en andere organen, waardoor een cardioloog stand-by staat. Zorgen die de Britse belastingbetaler bergen geld kost.

Zestien worsten
Martin is niet van plan te vermageren en wijt zijn obesitas aan het overlijden van zijn moeder. 'Toen ik mijn moeder verloor op mijn zestiende liet ik me gaan. Ik at alles wat ik maar kon vinden. Het is mijn eigen fout', weet Keith, die al 20 jaar geen vriendin meer heeft gehad en niet eens meer in zijn kleren past.

Als ontbijt slaat Martin acht hotdogs, vier sneetjes wit brood en sloten koffie achterover. Zijn middageten bestaat uit chocoladerepen, cakejes, koeken en opnieuw koffie. 's Avonds gooit hij alle remmen los met een superpak friet, gebraden vlees, een worst of zestien en cola en koffie.

Meer over