Keith Bakker: Ik verdien het om vast te zitten

Verslavingsdeskundige Keith Bakker (51) moet in voorlopige hechtenis blijven, in Almere. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam vandaag besloten tijdens een zogeheten pro-formazitting.

ANP/Redactie
Keith Bakker in 2006. © ANP Beeld
Keith Bakker in 2006. © ANP

Volgens de rechter bestaat de kans dat de Amerikaan de benen neemt als hij zijn proces in vrijheid afwacht vanwege zijn dubbele nationaliteit. Zijn advocate stelde elektronisch toezicht voor, maar dat vond de rechter toch onvoldoende garantie bieden.

De verslavingsgoeroe zit inmiddels 10 maanden vast op verdenking van seksueel misbruik van negen vrouwen en meisjes die hij behandelde in zijn afkickkliniek. Twee van hen waren minderjarig. De vrouwen waren in de leeftijd van 15 tot en met 19 jaar oud.

De verslavingsdeskundige vertelt over zijn voorarrest: 'Natuurlijk wil ik graag mijn kinderen zien, maar ik vind dat ik het verdien om vast te zitten.'

Bakker ontkent verkrachting, maar gaf wel toe dat hij in de fout is gegaan en dat het dom was om patiënten bij hem thuis te laten slapen. De inhoudelijke behandeling van de zaak dient op 23 maart.

Meer over