Kauwgomballenfabriek verkocht voor 54 miljoen euro

De Kauwgomballenfabriek - het bedrijfsverzamelgebouw, hotel en conferentiecentrum op Overamstel - is verkocht. 

Herman Stil
null Beeld Kauwgomballenfabriek
Beeld Kauwgomballenfabriek

Eigenaar Lingotto, dat de voormalige snoepfabriek van Maple Leaf verbouwde tot kantorencomplex, vangt er met investeerder APF 54 miljoen euro voor.

De nieuwe eigenaren, het Amerikaanse Tristan Capital en Amsterdamse Timeless Partners, dat naar eigen zeggen 'een substantieel' belang heeft, willen het complex verder uitbreiden.

Timeless was eerder betrokken bij de komst van startupcomplex B.Amsterdam in de Riekerpolder. Tristan brengt zijn deel onder in vastgoedfonds Episo 5.

Hoteltoren
De verkoop kwam rond nadat de bijbehorende hoteltoren, die wordt uitgebaat door het Nederlandse Postillion Hotels, werd opgeleverd. Postillion baatte al het conferentiecentrum in de voormalige fabriekshal van het complex uit.

In de Kauwgomballenfabriek zijn ondermeer uitgever MT Media, radiostation Q Music en reclamebureau Mirabeau gevestigd. Het complex bestaat uit vijf delen, verspreid over bedrijventerrein Overamstel.

Uitbreiding
Uitbreiding is mogelijk omdat de gemeente Amsterdam Overamstel verder wil ontwikkelen als woon- en werkplek, vergelijkbaar met het naastgelegen Amstelkwartier.

Ingang van het Postillion Hotel, onderdeel van de Kauwgomballenfabriek Beeld Postillion
Ingang van het Postillion Hotel, onderdeel van de KauwgomballenfabriekBeeld Postillion

Kauwgom

In het complex was tot 2003 de snoepfabriek van Maple Leaf gevestigd, die er onder meer kauwgom van Sportlife, Xylifresh en Donald Duck maakte. Maple Leaf werd in 1948 in hartje Amsterdam opgericht en vernoemd naar de Canadese bevrijders.

Meer over