Kasteelheer België omgekomen door kogel in rechterlong

Een kogel in de rechterlong is de jonge Belgische kasteelheer wiens ontzielde lichaam vrijdag werd gevonden fataal geworden. Volgens het parket van Brugge heeft de lijkschouwer dat vastgesteld. Dat hebben Belgische media vandaag bericht.

AP/Redactie
Kasteel Carpentier in Wingene. Beeld afp
Kasteel Carpentier in Wingene.Beeld afp

België is in de ban van de geheimzinnige moord op de 34-jarige Stijn Saelens. Sinds hij op 31 januari verdween en slechts een plas bloed, een kogelhuls en sleepsporen achterliet brak de Belgische pers zich het hoofd over het wel of onverhoopte wee van de jonge kastelein.

De eerste dagen na Saelens' verdwijning deed nog het gerucht de ronde dat de heer van kasteel Carpentier in Wingene die had geënsceneerd om in den vreemde zijn droom van een biologische boerderij te gaan najagen. Maar sinds vrijdag zijn lijk opdook rest slechts de vraag naar de dader.

De autopsie van zaterdag moet de politie op het spoor zetten van de moordenaar van de jonge kasteelheer. De politie verdenkt de schoonfamilie, met wie Saelens het slecht kon vinden, en heeft woensdag zijn schoonvader en zwager opgepakt. Maar eerder is ook een stel Tsjetsjenen verhoord.

Meer over