Update

Karzai: Ja, we praten met de Taliban over vrede

De Afghaanse regering voert vredesbesprekingen met de Taliban en de Verenigde Staten, zo meldt de Afghaanse president Hamid Karzai in een interview met de Wall Street Journal.

ANP/Redactie
Karzai Beeld afp
KarzaiBeeld afp

'Er zijn contacten geweest tussen de Amerikaanse regering en de Taliban, er zijn contacten geweest tussen de Afghaanse regering en de Taliban en er zijn enkele contacten geweest tussen ons drieën samen', zei Karzai in het interview, dat gisteren was afgenomen.

Karzai zei dat de Taliban een vredesverdrag zouden kunnen accepteren dat toelaat dat Amerikaanse militairen lange tijd blijven. De president wil niet zeggen waar de besprekingen plaatsvinden. Ook verdere bijzonderheden wil hij niet kwijt, omdat dit het onderhandelingsproces zou kunnen schaden.

Pakistan
Karzai is vandaag in Islamabad om te bespreken hoe Pakistan kan helpen bij vredesonderhandelingen met de Taliban. Pakistan heeft historische banden met de Taliban en veel leiders van de beweging houden zich vermoedelijk in Pakistan op.

De Taliban hebben onlangs besloten een officiële vertegenwoordiging in het Golfstaatje Qatar te openen, als eerste stap naar formele onderhandelingen. De meeste Taliban zijn volgens Karzai 'zeker' geïnteresseerd in een vredesovereenkomst.

undefined

Meer over