Kaping Italiaans vliegtuig verijdeld

Vliegtuigen van Alitalia. Foto AFP Beeld
Vliegtuigen van Alitalia. Foto AFP

Een man heeft zondagavond geprobeerd een Italiaans passagiersvliegtuig te kapen dat onderweg was van Parijs naar Rome. Hij bedreigde een stewardess met een scherp voorwerp om af te dwingen dat het toestel naar de Libische hoofdstad Tripoli zou uitwijken, maar kon worden overmeesterd. Dat berichtte het Italiaanse persbureau ANSA op gezag van de politie.

Het vliegtuig van de Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia had 131 passagiers aan boord. Het maakte uiteindelijk een veilige landing op Fiumicino, de internationale luchthaven van Rome, waar de man is overgedragen aan de marechaussee. De stewardess hield aan de worsteling lichte verwondingen over. Verder raakte niemand gewond.

De kaper is waarschijnlijk afkomstig uit Kazachstan. Over zijn motieven is nog niets bekend. Wel liet Alitalia in een verklaring weten dat de man ''duidelijk geagiteerd'' was. Een arts die aan boord was van het vliegtuig, diende hem een kalmerend middel toe nadat bemanningsleden en medepassagiers hem buiten gevecht hadden gesteld. (ANP)

Meer over